Onze ingenieursafdeling is een onmisbare schakel in het ontwerpproces, die er steeds voor zorgt dat de projecten succesvol uitgevoerd kunnen worden.

Naast het ontwerpen van machines in 3D, verrichten onze ingenieurs nog tal van andere taken om alles in goede banen te leiden. Zo wordt er bijvoorbeeld nagedacht over de nutsvoorzieningen die noodzakelijk zijn voor een installatie. Daarbij worden de nodige P&ID’s gemaakt. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht van alle componenten (BOM) die vereist zijn om een proces te controleren. Alles wordt steeds vooraf ingemeten en ingepast in het ontwerp volgens de noden van onze klanten.  

Naast deze nutsvoorzieningen vormt ook de veiligheid een belangrijk factor. We onderzoeken steeds de beste opties om een installatie op een veilige en toch functionele manier in te richten. 

Bij de start van een project zal u onze experts regelmatig op de werf spotten. Zij meten alle factoren die invloed hebben op de toekomstige installatie netjes in en trachten op voorhand eventuele hindernissen te omzeilen. In complexe omgevingen met allerhande obstakels, maken ze hierbij gebruik van onze 3D-scanner die de omgeving zeer nauwkeurig opneemt. Vervolgens worden deze 3D-scans geïmplementeerd in ons tekenpakket, zodat er een realistisch beeld gevormd kan worden van hoe een installatie eruit zal zien eens hij op zijn toekomstige plaats geïnstalleerd is.